lördag 14 juli 2012

Four Seasons och fiskmat på stranden

NKC ligger mitt ute i ingenstans, så det finns inget centrum att gå till, och heller inga restauranger bortsett från den på Dreamland och hotellets egna. I går kväll tog vi därför en tur in till Jimbaran som ligger 20 minuters bilfärd bort. I Jimbaran ligger det flärdfulla Four Seasons Hotel och ett gäng fisk- och skaldjursrestauranger som vi blivit tipsade om av Calle och Lizette. 

Vi startade med en drink i baren på Four Seasons och fortsatte sedan med en promenad ner längs stranden. Middag intogs på Lei Lei. Jag fick min stekta fisk, men inte strömming utan i form av grilled snapper fillet. Det var gott, men lite svårätet i mörkret (många småben!). Fransmannen vid bordet intill hade samma problem som jag, vilket han på ett pragmatiskt sätt avhjälpte genom att använda sin iPhone-lampa att lysa upp tallriken med.


Baren på Four Seasons. En smoothie och en cocktail = dyrare nota än den dyraste flerrättersmiddagen vi ätit på Bali. Champagneflaskorna står på kylning.

Passionsfrukssmoothie. I bakgrunden en (svensk?) pianist som underhöll med Norah Jones-melodier.

Fancy-schmancy.

Svårfotad strandrestaurang. Det ligger säkert tio fiskrestauranger bredvid varandra i Jimbaran. Vi kom gående från Four seasons och undrade vad det var för lyktor som fyllde hela stranden, och vad det var som brann med sådan kraftig rökutveckling. Det var serveringarnas lyktor insåg vi sedan, och det som brann var inget mindre än restaurangernas grillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar